Home Sponsors
datum uur
Afstand
tijdens de winter: elke zondag 9:30 winterrit (geen volgwagen) (55 60 km)

Winterritten

Zondag 11 oktober is er de laatste normale oefenrit (voor zover je dit jaar over 'normaal' kon spreken).

Gewoonlijk wordt er vanaf de week daarna op zondagmorgen onderling afgesproken om half 10 voor een winterrit die iets korter is en waarbij het tempo iets gematigder is. Spreek dit onderling af met de deelnemers en draag zorg voor iedereen.

Er is bij deze ritten geen volgwagen. Voorzie dus zeker reservemateriaal zodat je bij pech toch nog thuis raakt.

Ook voor, tijdens en na de winterritten is het belangrijk de geldende coronaregels te handhaven! Hou zoveel mogelijk afstand, vermijd fysiek contact (geen handen schudden!), was regelmatig je handen en draag een mondmasker wanneer dit nodig of verplicht is.

Hou de regels en raadgevingen van de overheid in de gaten, want het is niet onwaarschijnlijk dat deze de komende dagen en weken nog zullen aangepast (verstrengd) worden.

Lidmaatschap 2021

Binnen enkele weken komt het nieuwe aansluitingsformulier op de website en zullen we je uitnodigen om je lidmaatschap voor 2021 in orde te brengen.

Of er een startvergadering komt in januari zal afhankelijk van de evolutie van de corona-epidemie en de geldende maatregelen op het vlak van samenkomsten en dergelijke. Dit geldt evenzeer voor de seizoensstart, waarvan we nu nog onmogelijk kunnen voorspellen of die op de klassieke manier zal kunnen plaatsvinden, met fietswijding en koffietafel. Op gepaste tijde houden we jullie zeker op de hoogte.

Geen Trappersfeest

Zoals jullie al konden verwachten is het in de huidige omstandigheden onmogelijk het seizoen af te sluiten met het klassieke Trappersfeest.

Wat wij als een feestelijk jubileumjaar hadden gezien, is door corona helemaal anders verlopen.

Het is op dit ogenblik zelfs nog twijfelachtig of we volgend seizoen wel weer gewoon weer in het normale stramien kunnen aanvatten, en alle uitgestelde feestelijkheden alsnog kunnen laten doorgaan, te beginnen met de startvergadering, pasdagen voor de nieuwe kledij en de fietswijding met koffietafel. Alles zal afhangen van het verdere verloop van de pandemie, de maatregelen die de overheid handhaaft en de beschikbaarheid en toediening van mogelijke vaccins.

Van zodra we meer weten, houden we jullie zeker op de hoogte. Ondertussen kunnen wij alleen maar vragen om alle voorzorgen te blijven handhaven: afstand houden, contact vermijden, handen ontsmetten, mondmaskers dragen waar nodig, ...

Films

Heb je Netflix al uitgekeken in deze coronatijden? Kijk dan eens naar de beelden uit de oude doos van de Belseelse Trappers.

In de loop van de Trappersgeschiedenis werden de Trappers ook af en toe gefilmd tijdens hun activiteiten. Op de startvergadering toonden we hiervan enkele fragmenten. Op de filmpagina kan je alles thuis bekijken via Youtube, met geluid en/of muziek (dat je gelukkig ook kan uitzetten :-)).

Nieuwe volgwagen en chauffeur

Nadat Garage Benelux vorig jaar de deuren sloot, schiet Garage Dany Annaert uit de Nauwstraat ons ter hulp door het ter beschikking stellen van een soortgelijke volgwagen voor de tweede groep. Hij heeft ons ook al toegezegd de sponsoring over te nemen voor de volgende clubkledij. Het bestuur dankt Dany Annaert voor dit sympathieke gebaar.

Door gezondheidsproblemen moest vorig seizoen ook onze tweede volgwagenchauffeur Etienne Van Clapdurp afhaken. Omdat enkele leden zijn taak overnamen (bedankt Etienne De Vijlder, Roger Blendeman, en anderen), konden we toch steeds beide groepen beveiligen en bijstaan met een volgwagen. Deze situatie was niet ideaal, want vanzelfsprekend zitten zij ook liever op de fiets dan in de volgwagen. Daarom zijn we ook zeer blij dat we met Herman Raes een nieuwe vaste volgwagenchauffeur gevonden hebben. Herman was in de jaren tachtig fietsend lid van de club, en heeft nu de gelegenheid om opnieuw bij de Trappers te komen als volgwagenchauffeur. Wij verwelkomen hem met open armen en zijn ervan overtuigd dat hij snel met zijn nieuwe taak vertrouwd zal zijn.

Reservewielen

Steeds meer leden rijden tegenwoordig met schijfremmen. Daarom krijgt het bestuur de vraag om ook reservewielen met schijfremmen aan te kopen voor de volgwagens.

Wij zijn bereid op deze vraag in te gaan, maar dit is niet zo eenvoudig als het klinkt, aangezien er geen technische standaard bestaat op dit vlak. Er zijn wielen met remschijven van verschillende diameters, en ook op het vlak van bevestiging is er nog geen conformiteit (steekas of traditionele snelsluiting). Dus zelfs als we al wielen met schijfremmen in de auto zouden hebben, kunnen we mogelijk nog niet iedereen helpen.

Daarom zullen we proberen de eerste weken bij te houden welk type schijven en assen het meest aanwezig is in het Trapperspeloton. Als er een type duidelijk bovenuit steekt, zal de club zeker de aanschaf van een set reservewielen overwegen (voor beide volgwagens).

Wie nu al met schijfremmen rijdt, kan ons ook per mail laten weten welk configuratie hij/zij gebruikt.

Indien er iemand lek rijdt met schijfremmen zal de groep niet wachten. Het 'slachtoffer' dient zelf in te staan voor de herstelling en zal dan in de volgwagen weer bij de groep gebracht worden.

Wij rekenen op jullie begrip en medewerking.

GPS-routes

Omdat de website Gpsies.com gestopt is, zullen de kaarten en GPS-bestanden van de Trappersritten voortaan op Plotaroute.com ter beschikking gesteld worden.

Naarmate het seizoen vordert, zullen de Trappersritten worden toegevoegd.

Lees meer over het hoe en waarom op de GPS-pagina van onze site.

Uitverkoop clubkledij

Om de 5 jaar veranderen we van clubkledij. 2020 is het vijfde en dus laatste jaar van de huidige kledij.

Het bestuur is al volop bezig met de sponsors te onderhandelen om hun sponsoring te verlengen, en met het selecteren van kledingfabrikanten voor de volgende uitrusting. Wellicht in september mogen jullie een uitnodiging verwachten om de nieuwe kledij te passen te te bestellen. Als alles dan verloopt zoals gepland, wordt die nieuwe clubkledij net voor of na nieuwjaar 2021 geleverd en verdeeld.

Ondertussen is er van de meeste maten en modellen nog voldoende stock van de huidige clubkledij op voorraad voor nieuwe leden, en bestaande leden die nog iets willen bijbestellen.

Om te zorgen dat we onze stock zoveel mogelijk kunnen uitputten, bieden we de huidige voorraad aan aan halve prijs De prijzen op het bestelformulier dat je vindt onder 'Documenten', mag je dus delen door twee! Opgelet: dit geldt voor bestaande leden en nieuwe leden, en op kledij die nog in voorraad is. Er wordt dit jaar bij Vermarc geen nieuwe bestelling meer geplaatst van de bestaande clubkledij.

Parcoursaanpassingen

De wegenwerken in de buurt van de Ossenhoek, richting Sint-Pauwels zijn weer een nieuwe fase ingegaan. We kunnen we weer langs de Kerkstraat en Gentstraat naar Sint-Pauwels en terug. Enkel richting Sint-Pauwels moeten we het laatste stukje een beetje omrijden via de Potterstraat naar de Dries, omdat dat stuk door coronamaatregelen (uitbreiding terrassen) tijdelijk enkele richting geworden is richting Belsele.

Ook enkele andere ritten zijn lichtjes aangepast, in de aanloop of het terugkomen. De rit Wachtebeke is ook aangepast in het stuk vrije snelheid. Omdat de zuidelijke parallelweg (deels) opnieuw geasfalteerd is, blijven we vanaf nu opnieuw langs deze kant rijden en moet er onderweg niet meer van kant gewisseld worden aan Langelede en in Stekene.

Het Wijnveld wordt aan het station van Sinaai heraangelegd in augustus. Ritten die normaal langs daar vertrekken, zullen omgeleid worden langs de Molenstraat/Stenenmuur. Vanaf september tot eind dit jaar worden daar ook de Hooimanstraat en Stationswegel aangepakt, maar dat heeft geen invloed op onze ritten. Leden die uit die richting naar Belsele komen, moeten er natuurlijk wel rekening mee houden en omrijden langs Stenenmuur, Kouter of Oude Baan.

Wie een gps-toestel heeft, laadt best wekelijks opnieuw de ritten in zodat je op de hoogte blijft van de laatste parcoursaanpassingen.

Oproep: Trappersgeschiedenis

De feestelijkheden voor ons 50ste seizoen zijn uitgesteld naar volgend seizoen. Je kan nog altijd helpen met het samenstellen van de geschiedenis van de club aan de hand van originele documenten (bijvoorbeeld oude clubblaadjes, klassementen, ledenlijsten, inschrijvingsformulieren voor Trappersfeesten en andere activiteiten, bestelformulieren voor clubkledij, enz.) en foto's (groepsfoto's, kampioenenportretten, diverse foto's tijdens ritten en andere activiteiten).

Vooral van de periode 1971 tot 1990 zijn we nog op zoek naar allerlei bewijsmateriaal. Heb je iets liggen dat hiervoor kan dienen, aarzel dan niet om de voorzitter te contacteren zodat hij alles kan inscannen of fotograferen. Je krijgt zeker alles terug.

Ook ideeën om het jubileumjaar extra in te vullen, zijn steeds welkom.

Dank voor jullie medewerking.

Wegenwerken

Het kruispunt 'Ossenhoek' is nog steeds onderbroken. De ritten via Sint-Pauwels zullen we omgeleid worden via de Puyveldestraat en Lijkveldestraat/Klapdorp naar Sint-Pauwels of Puyveldestraat en Vlasrootstraat naar Kemzeke.

Ook in de Neerstraat in Waasmunster zijn grote werkzaamheden gestart, waardoor we zeker anderhalf jaar niet langs deze weg richting Lokeren kunnen rijden. Wanneer we die richting uitmoeten, zullen de ritten omgeleid worden via Sinaai of Zele.

Hinder bouwwerken

De doorgang aan de rechterkant van de sporthal is versperd wegens de bouwwerken aan de school. Daarom raden we aan om langs links rond de sporthal te rijden om de cafetaria te bereiken. Om de start vlot te laten verlopen, vragen we dat de eerste groep zich na het tekenen van het controleblad zich ook links van de sporthal verzameld voor het vertrek. De tweede groep verzamelt achteraan het terras van de cafetaria. Wacht steeds tot de chauffeur van de volgwagen in de wagen zit en het vertreksein gegeven heeft vooraleer te vertrekken!

Dank voor jullie medewerking.

Privacy

Op 25 mei 2018 werd de nieuwe privacywet van kracht. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG; GDPR in het Engels) bepaalt dat iedereen die gegevens bijhoudt kenbaar moet maken welke gegevens bijgehouden worden, waarom dit gebeurt, en welke rechten en plichten hieraan verbonden zijn. Deze regels gelden niet alleen voor bedrijven, maar ook voor verenigingen, en dus ook voor de Belseelse Trappers.

Je kan onze privacyverklaring nalezen op de website.

Eigenlijk is dit gewoon een kwestie van gezond verstand. We gebruiken en bewaren je gegevens enkel voor de praktische organisatie van onze clubwerking en behandelen ze met de grootste zorg. Ze worden nooit gebruikt voor publicitaire doelen. En wie liever niet herkenbaar is op foto's of beeldmateriaal van de club, kan dit eenvoudig melden zodat de foto verwijderd wordt of onherkenbaar gemaakt.