Home Sponsors
datum uur
tijdens de winter: elke zondag 9:30 winterrit (55 ŗ 60 km)

Clubkampioenen

Nancy Smet is opnieuw Clubkampioene bij de dames van de Belseelse Trappers. Ze schatte tot op 23 seconden nauwkeurig de voor haar berekende richttijd op het geheime parcours. Nicole Kindt bleef ook onder de halve minuut van de richttijd verwijderd en werd Eerste Laureate, en met 32 seconden verschil werd Ann Thibaut derde en dus Tweede Laureate.

Slechts 9 dames namen deel aan de tijdrit. 5 bleven afwezig om verschillende redenen.

Bij de mannen was Ronan Naudts de beste. Hij was slechts 14 seconden te snel voor de berekende richttijd volgens zijn gekozen gemiddelde. Eerste Laureaat Marc Vertenten was 25 seconden te snel. Viervoudig kampioen Rudy Van Damme was er als derde opnieuw dicht bij met een verschil van 38 seconden.

Kranten

Ook dit jaar besteden de kranten aandacht aan ons seizoenseinde. Op donderdag 24 oktober stond een foto en artikeltje in Het Laatste Nieuws, editie Waasland, in de rubriek 'Mensen van bij ons'.

Oproep: Trappersgeschiedenis

Volgend seizoen is het 50ste seizoen voor onze club. Graag zouden we de geschiedenis van de club zo goed mogelijk proberen te reconstrueren aan de hand van originele documenten (bijvoorbeeld oude clubblaadjes, klassementen, ledenlijsten, inschrijvingsformulieren voor Trappersfeesten en andere activiteiten, bestelformulieren voor clubkledij, enz.) en foto's (groepsfoto's, kampioenenportretten, diverse foto's tijdens ritten en andere activiteiten).

Vooral van de periode 1971 tot 1990 zijn we nog op zoek naar allerlei bewijsmateriaal. Heb je iets liggen dat hiervoor kan dienen, aarzel dan niet om de voorzitter te contacteren zodat hij alles kan inscannen of fotograferen. Je krijgt zeker alles terug.

Ook ideeŽn om het jubileumjaar extra in te vullen, zijn steeds welkom. Wacht niet te lang. Het bestuur is al volop bezig met het programma voor volgend jaar. Tegen nieuwjaar zou alles min of meer vorm moeten krijgen zodat het op de startvergadering kan worden voorgesteld.

Dank voor jullie medewerking.

Foto's Trappersweekend

Eindelijk zijn ze er: de foto's van het weekend in Friesland.

Winterritten

Tijdens de winterperiode zijn er zoals gewoonlijk vrije winteroefenritten 's zondags om 9:30, met beperkte afstand en snelheid. Iedereen welkom. Opgelet: bij deze ritten is geen volgwagen aanwezig. Breng dus zelf gerief mee om een lekke band te vervangen!

Aandacht voor snelheid

Na een geslaagd weekend in Friesland kreeg het bestuur van de thuisblijvers - nog maar eens - klachten over onaangepaste snelheid tijdens de ritten. In de mail voorafgaand aan dat weekend was er nochtans uitdrukkelijk gevraagd om hier op te letten bij de ritten voor de thuisblijvers, omdat deze met de twee groepen samen gereden zouden worden. We zijn zeer ontsteld dat de 'vrijwillige kopmannen' deze boodschap niet schijnen na te leven. Wie zich niet kan houden aan een gepaste snelheid voor iedereen, heeft geen plaats in onze club en moet maar elders gaan rijden. Diverse andere clubs en groepen bieden mogelijkheden genoeg om aan een hogere snelheid te rijden. Als waarschuwingen niet helpen, beraadt het bestuur zich over andere sancties.

Waarom moet het trouwens steeds zo snel? Als het iets trager gaat is er meer tijd om te genieten van de omgeving en is er nog eens kans om met elkaar te praten onderweg. Bijna iedereen is het hiermee eens en toch laat iedereen zich opjagen en bijt zich vast in het wiel van de voorliggers, ook als die te snel rijden.

Bovendien worden we er niet jonger op, en toch wordt er jaar na jaar sneller gereden. Het is zeker niet zo dat een toestroom van jongere leden de oorzaak is van een stijgende gemiddelde snelheid. Laat ons er samen voor zorgen dat iedereen, jong en oud, nog lang plezier mag beleven tijdens de ritten van de Belseelse Trappers.

Hou ook tijdens de winterritten rekening met iedereen. Tenslotte dient het tussenseizoen om de conditie te onderhouden, en niet om te pieken. Laat ons tijdens deze weken bewijzen dat het ook anders kan en iedereen op een aangename manier de ritten kan beleven, ook al er eens geen bestuursleden in de buurt zijn om het tempo te regelen.

We rekenen op de medewerking van iedereen om solidair te zijn met de leden van beide groepen.

Wegenwerken

De komende weken staan er in de regio weer enkele wegenwerken gepland, waardoor sommige ritten aangepast zullen worden.

Zo zal er o.a. gewerkt worden in de Gentstraat, zodat ritten met vertrek of aankomst in de richting van Sint-Pauwels worden omgeleid. We zullen rondrijden via de Eikenlaan en de Marktstraat bij de ritten die in deze richting vertrekken of terugkomen. De situatie wordt opgevolgd en kan aangepast worden naargelang de werken zich verplaatsen.

In Eksaarde wordt gewerkt aan Eksaardedam richting Moerbeke. Hiervoor kunnen we rondrijden via Klein-Sinaai.

Hinder bouwwerken

De doorgang aan de rechterkant van de sporthal is versperd wegens de bouwwerken aan de school. Daarom raden we aan om langs links rond de sporthal te rijden om de cafetaria te bereiken. Om de start vlot te laten verlopen, vragen we dat de eerste groep zich na het tekenen van het controleblad zich ook links van de sporthal verzameld voor het vertrek. De tweede groep verzamelt achteraan het terras van de cafetaria. Wacht steeds tot de chauffeur van de volgwagen in de wagen zit en het vertreksein gegeven heeft vooraleer te vertrekken!

Dank voor jullie medewerking.

Gezocht: volgwagenchauffeur(s)

Wegens aanhoudende gezondheidsproblemen van Etienne Van Clapdurp, zijn wij op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen als volgwagenchauffeur.

Daarom vragen wij jullie medewerking. Misschien kennen jullie wel iemand die graag met ons op pad gaat om ons bij te staan? Een (schoon-)vader (of moeder), buur, kennis, ...

De taak van volgwagenchauffeur bestaat uit het tijdig ophalen van de wagen bij de sponsor ('s morgens of daags voordien, afhankelijk van welke rit/volgwagen), het ophalen van het materiaal van de volgwagen in de garagebox (Belseledorp) van de club (rek met reservewielen, verbandskist, gereedschapskoffer, signalisatiemateriaal, ...), het bemannen van de inschrijvingstafel, het volgen van de groep en helpen bij problemen (materiaalpech, valpartijen), na de rit het materiaal weer opbergen in de garagebox en de volgwagen terugbrengen bij de sponsor.

Een kleine vergoeding is voorzien voor de chauffeurs.

Makkelijkst zou natuurlijk zijn wanneer we iemand vinden dien zowel zaterdag als zondag kan helpen, maar ook iemand die alleen zaterdag of zondag beschikbaar is, is zeker welkom.

Wie een geschikt persoon kent, mag het steeds melden aan het bestuur.

Als we (op termijn) niemand zouden vinden, zullen we een andere regeling moeten uitwerken, bijvoorbeeld een beurtensysteem waarbij iedereen eens aan bod komt als volgwagenchauffeur.

Infoblad 2019

Lees nu het nieuwe infoblad voor het seizoen 2019.

Of klik hier voor een alternatieve downloadlink.

Lidmaatschap 2020

Binnenkort zetten we de aansluitingsformulieren voor het nieuwe seizoen op de website en kan je je lidmaatschap verlengen. Jullie worden hier tijdig van verwittigd. Je kan ook wachten tot de voorstelling van het nieuwe seizoen op de startvergadering, waarvan we de datum ook binnenkort bekend maken.

Nieuwe leden

Nieuwe leden blijven welkom. Wie liever eerst eens wil proberen of onze club je bevalt, kan de eerste drie keren 'op proef' meerijden en daarna pas beslissen om echt aan te sluiten bij de Belseelse Trappers.