Home Sponsors

In 2019 is het Friese stadje Sneek, in het noorden van Nederland, de bestemming van het Trappersweekend. We verblijven in Hotel Van der Valk Sneek van vrijdagavond 23 augustus tot zondag 25 augustus.

Het hotel ligt vlak naast de snelweg en is dus vlot bereikbaar na een rit van 284 km vanuit Belsele (via Antwerpen, Breda, Utrecht, Almere, Lelystad).

De ritten op zaterdag en zondag voor beide groepen zijn gebaseerd op de Elfstedenfietstocht. Deze 230 km lange recreatieve tocht krijgt jaarlijks op pinkstermaandag ruim 14000 deelnemers aan de start. Dat is minder dan de helft van het aantal inschrijvingen, want er zijn telkens bijna 30000 kandidaat-deelnemers.

Het parcours van deze tocht bestaat uit 2 lussen die vertrekken en aankomen in Bolsward. Onze zaterdagritten zijn geïnspireerd op de noordelijke lus, richting Leeuwarden. Zondag nemen we de zuidelijke lus als basis voor onze ritten. Het definitieve parcours van onze ritten staat nog niet vast, en wordt aangepast naargelang de geschikte stopplaatsen die we vinden voor de middagpauzes, na de verkenning ter plaatse (begin juni).

Omdat de laatste jaren verschillende mensen direct na de zondagrit al naar huis vertrokken zonder deel te nemen aan het avondmaal, hebben we er deze keer voor gekozen het avondmaal zondag niet meer op te nemen in ons programma. Iedereen kan zo na het fietsen (en douchen) op eigen tempo naar huis vertrekken. Wie toch nog wil eten vooraleer de terugreis aan te vatten, vraagt dit best bij aankomst in het hotel op vrijdag en regelt de betaling van deze maaltijd ter plaatse. Je kan ook kiezen om iets te gaan eten in het stadscentrum van Sneek (-/- 10 min. wandelen).

Deelname kost 160 euro voor leden, 172,50 euro voor niet-leden, op basis van verblijf op tweepersoonskamer. Inbegrepen zijn 2 overnachtingen, 2 x ontbijt en 1 keer avondmaal (zaterdag) en douchegelegenheid na de zondagrit.

De prijs voor een eenpersoonskamer is 275 euro.

Wie in alle rust pas op maandag huiswaarts keert, kan een extra nacht boeken voor 72,50 euro p.p. (overnachting zondag + ontbijt maandagmorgen, ZONDER avondmaal zondag) of 105 euro p.p. (inclusief avondmaal zondagavond), beiden op basis van tweepersoonskamer. Extra nacht op singlekamer kost 130 of 162,50 euro (resp. zonder of met avondmaal op zondag).

Inschrijven kan tot paasmaandag 22 april 2019.

Inschrijvingsformulier Trappersweekend Sneek 2019