Groep1
datum uur km punten
za 15/06/24 9:00 Scherpenheuvel GPS 179 3
zo 16/06/24 9:00 Visputten GPS 70 1
 
Groep2
datum uur km punten
za 15/06/24 13:00 Fortenroute GR GPS 69 1
zo 16/06/24 9:00 Verrebroek GPS MR 58 1
 

Klik op 'GPS' om de route op Plotaroute te bekijken en downloaden. Afwijkingen zijn steeds mogelijk. Volg de aanwijzingen van de kopmannen.

Zaterdag 15 juni 2024: Scherpenheuvel

De jaarlijkse bedevaartsklassieker naar Scherpenheuvel hoeft nog weinig toelichting. Deze rit is één van onze oudste én langste ritten op het programma. Behalve enkele kleine aanpassingen door wegenwerken in Wespelaar en Duffel, is er niets veranderd aan het parcours.
Starten om 9 uur richting Temse, Bornem, Puurs, Breendonk, Tisselt, Leest, Hombeek, Zemst om zo naar Boortmeerbeek te rijden. Via Wespelaar en Hambos gaat het naar Rotselaar, Heikant. Vanaf Gelrode komt er wat reliëf in het parcours, op weg naar Rillaar en Schoonderbuken. De tussenstop in Scherpenheuvel, na 90 km is meer dan welkom om weer op krachten te komen voor de terugtocht.
Die brengt ons naar Testelt, Gijmel, Baal, Schriek, Peulis, Sint-Katelijne-Waver. In Duffel houden we nog een drankstop om daarna de laatste 40 km naar huis aan te vatten. Die gaan via Waarloos, Reet, Boom, Ruisbroek, Eikevliet, Wintam en Hingene. De Temsebrug brengt ons weer in het Waasland. Na 179 km komen we weer aan in Belsele.

Koud buffet zaterdag 22 juni 2024

Zaterdag 22 juni 2024 verwachten wij alle ingeschreven Belseelse Trappers en vrienden om 18 uur in ons clublokaal, de cafetaria van De Klavers, om aan te schuiven aan een koud buffet.
Er wordt gesmuld van verse en gerookte zalm, perziken met tonijnsla, vispastei, opgevulde eitjes, pladijsrolletjes, hesp met asperges, rundsgebraad, varkensgebraad, kip met fruit, boerenpastei. Alles wordt vergezeld van een assortiment broodjes en de nodige salades en sauzen, met een dessertje achteraf.
Nog niet ingeschreven, maar toch nog zin om deel te nemen aan deze gezellige avond? Contacteer dan onmiddellijk Jirka Van Clapdurp om te horen of zij dit nog geregeld krijgt bij traiteur De Kouterhoeve.

Tussenstand clubkampioenschap 2024

Bekijk de stand tot en met 9 juni bij de heren en de dames.

Inschrijving tweedaagse Kortrijk 2024

De inschrijvingen voor de tweedaagse naar Kortrijk zijn afgesloten. Wil je toch nog mee, laat het dan zo snel mogelijk weten, zodat we bij het hotel kunnen navragen of dit nog lukt. Mogelijk kunnen late beslissers ook niet meer rekenen op de prijs van de groepsofferte.
Meer info over het verblijf, parcours, enz. lees je hier.
De ingeschreven deelnemers ontvangen ten gepaste tijde (eind augustus) de praktische richtlijnen.

Koen De Smet, een van onze leden, neemt komende zomer deel aan een wielertoeristenevenement in Frankrijk. Misschien zijn er bij de Trappers wel mensen die interesse hebben om samen deel te nemen?

Beste Trappers,
Deze zomer neem ik, in de week van 20 tot 28 juli, voor de tweede keer, deel aan de Semaine Fédérale de Cyclotourisme. Dit jaar gaat dit evenement door in Roanne (Frankrijk, ong 720 km ten zuiden van Belsele).
Dit is jaarlijks de grootste bijeenkomst van wielertoeristen in Europa. Elke dag is er keuze tussen vier bewegwijzerde rondritten (naar keuze tussen de 50 tot 125 km) . Elke dag in een andere richting. Iedereen vertrekt op het uur dat hij/zij zelf wil en rijdt aan eigen tempo. Er zijn pic-nic mogelijkheden en stops mogelijk onderweg. Tegen het einde vd week heb je de volledige streek gezien.
Inschrijven kost ong. 40 euro, overnachten op een camping of bij bewoners (allemaal geregeld voor jou door de organisatie) kost ong. 20 euro per nacht. Optioneel kan je ook maaltijden boeken,enz...
De organisatie is uitstekend!

Alle info en een overzicht van de dagelijkse ritten kan je vinden op deze website.
Mocht je ook interesse hebben om deel te nemen mail mij op koen.desmet@olvp.be
Opgelet: deze activiteit staat volledig los van de Belseelse Trappers vzw

Met sportieve groet

Koen De Smet
Modernadreef nr 42
9100 Sint-Niklaas

Lidmaatschap 2024

De toetredingsvoorwaarden voor aansluiting bij de Belseelse Trappers in 2024 blijven hetzelfde als de vorige jaren. Het reglement, de privacyregels en het bedrag van het lidgeld blijven ongewijzigd.
Vul het Toetredingsformulier 2024 in en geef het af aan een bestuurslid of scan en mail het naar het bestuur en schrijf het lidgeld over naar de clubrekening voor de startrit op 25 februari.

Foto's 2024

Het foto-album 2024 is aangevuld met enkele nieuwe foto's van onder andere de Sponsorrondrit en enkele (dag-)ritten.

Nog meer Trappersfoto's? Een overzicht van alle fotoalbums

Woensdagavondritten

Vanaf de paasvakantie tot half september zijn er opnieuw vrije clubritten op woensdagavond. We verzamelen om 18:25 aan het station van Belsele voor een tocht van ongeveer 60 km. Er wordt gereden aan het tempo van de b-groep. Voor wie sneller wil rijden, zit er een stuk vrije snelheid in. De groep snijdt een stukje af, zodat het eindpunt bijna gelijktijdig wordt bereikt en niemand moet wachten om weer samen naar Belsele terug te rijden.

De woensdagavondritten tellen niet mee voor clubkampioenschap of materiaalpremie. Er is ook geen volgwagen, dus voorzie zelf het nodige om bij pech verder te kunnen.

Bestelling kledij

Bij de start van het seizoen is er opnieuw gelegenheid om kledij te bestellen die niet tot het standaardpakket behoort. Wil je een extra truitje zonder mouwen, een paar arm-of beenstukken, regenjasje, ... bezorg ons dan je bestelling tegen eind maart. Begin april geven we de bestellingen door aan onze fabrikant, zodat deze in de loop van mei kunnen geleverd worden.
Voor wie het niet vernam op de startvergadering hebben we nog een nieuwtje over onze kledingfabrikant. Om legale redenen zijn ze van naam veranderd: Cycler heet voortaan Bycler. Dit heeft verder geen gevolgen voor ons. De prijzen, modellen en andere voorwaarden blijven behouden zoals ze werden afgesproken.

Seizoensstart 2024: persartikel

Op de website van HLN.be verscheen de woensdag na de seizoensstart een artikel met de groepsfoto.

Buienradar

Kijk hier of de volgende rit droog blijft:

Praktische afspraken

Bij de start van een nieuw seizoen herhalen we graag nog eens enkele praktische afspraken zodat we vlot en veilig op weg kunnen. ...
* Vanzelfsprekend worden alle clubritten in de nieuwe groen-zwarte clubkledij gereden. De oude clubkledij kan je nog dragen buiten clubverband, maar niet meer tijdens de clubritten. Wie niet in orde is met de kledij zal geen punten verdienen voor het clubkampioenschap.
* Kom tijdig naar het clublokaal om de startlijst te ondertekenen. De inschrijvingen worden afgesloten 5 minuten voor het startuur, zodat de volgwagenchauffeurs tijdig bij de volgwagen zijn en direct kunnen aansluiten bij de groep na de start.
Bij het ondertekenen vragen we vanaf volgende week opnieuw 50 cent inschrijvingsgeld voor de onkosten van volgwagens en chauffeurs. De voorbij 2 jaren hebben we deze bijdrage kwijtgescholden ter compensatie van het beperkte programma, maar nu alles hopelijk weer normaal zal kunnen doorgaan, zien wij ons verplicht weer een kleine bijdrage te voor de onkosten aan te rekenen. Een halve euro is niet veel, maar bij gemiddeld 3000 ritten per seizoen betekent dit 1500 euro voor de clubkas, toch een niet te verwaarlozen som. Wij rekenen op jullie begrip.
* Een jaarlijks terugkerende opmerking is de richtsnelheid. Bij deze nog maar eens een oproep om de snelheid na te leven. Sneller is zeker niet altijd en voor iedereen beter. Integendeel. De richtsnelheid voor de a-groep is MAXIMAAL 30 km/u, voor de b-groep streven we naar maximum 27 km/u. Dit is de rijsnelheid, niet de gemiddelde snelheid, want om een dergelijk gemiddelde te halen zou je zeker 4-5 km/u sneller moeten rijden, rekening houdende met vertragen in de bochten, voorrang, enz.
Wie toch wat meer inspanning wil, is van harte welkom om af en toe een stukje kopwerk te verrichten. Studies hebben al genoeg bewezen dat de bescherming van een peloton 30 tot 40 % voordeel oplevert. Dus als je niet moe genoeg bent wanneer we weer in Belsele zijn, dan neem je volgende keer maar eens een stukje kopwerk op jou. Zeker voor de b-ritten op zaterdag zijn we op zoek naar mensen die deze taak af en toe op zich willen nemen. Nogmaals: het is niet de bedoeling zo de snelheid op te drijven! Hou je aan de richtsnelheid. De andere leden zullen je inspanning zeker waarderen.
En wie toch sneller wil rijden dan de aangeraden 30 km/u heeft daarvoor nog altijd de stukken vrije snelheid. In elke oefenrit zit bijna 20 km waar je kan rijden zo snel je wil. Hou ook hier steeds rekening met de verkeersregels en andere weggebruikers en hou het veilig. Er is niets te verdienen in een stuk vrije snelheid, maar bij een ongeval is veel meer te verliezen! Wacht op de afgesproken eindpunten tot de groep er is, maak plaats en sluit voorzichtig weer aan.
* De volgwagens hebben enkele reservewielen bij om onderweg mensen met platte band (of spaakbreuk) snel weer op weg te helpen. Is dit het geval, dan wacht de hele groep tot het wiel verwisseld is, waarna we weer samen verder kunnen fietsen. Opgelet: de reservewielen zijn klassieke wielen voor velgremmen. Er is nog steeds geen consensus op het vlak van schrijfremmen, zodat de club deze voorlopig nog niet zal aankopen. Er zijn verschillende diameters van remschijven die onderling niet compatibel zijn. Daarnaast zijn er ook verschillende keuzes op het vlak van assen (klassieke snelsluiting, steekassen, met ook daar nog verschillende maten). De club kan helaas niet op maat van iedereen geschikte reservewielen aankopen. Wanneer iemand met schijfremmen pech heeft, zal de groep NIET wachten. De pechvogel heeft de keuze om ter plaatse zelf de band te vervangen, dan de fiets in de volgwagen te steken, waarna de volgwagen de groep inhaalt en de pechvogel weer kan aansluiten. De andere keuze is direct in de volgwagen kruipen en bij de aankomst in Belsele (of de middagstop tijdens lange ritten) de herstelling uit te voeren.

Mailinglijst Belseelse Trappers

Regelmatig verstuurt het bestuur belangrijke berichten via een mailinglijst in Google Groups naar alle leden van de Belseelse Trappers. Als je denkt of merkt dat jij deze berichten niet ontvangt, dan is jouw mailadres wellicht niet opgenomen in die lijst, of zit je er nog in met een oud adres. Stuur dan een mailtje naar bestuur@trappers.be zodat we dit kunnen rechtzetten en je voortaan weer automatisch op de hoogte blijft wanneer we een mail versturen.

Ook als je niet in de lijst bent opgenomen, of een mail van het bestuur verwijderd hebt, dan kan je die nog steeds online lezen op Google Groups.

Sponsors