Groep1
datum uur km punten
za 10/06/23 13:00 Heusden GPS 92 1
zo 11/06/23 9:00 Memorial Filip Hoens GPS 70 1
 
Groep2
datum uur km punten
za 10/06/23 13:00 Saeftinge GR GPS 73 1
zo 11/06/23 9:00 Visputten (kort) GPS JVH 60 1
 

Klik op 'GPS' om de route op Plotaroute te bekijken en downloaden. Afwijkingen zijn steeds mogelijk. Volg de aanwijzingen van de kopmannen.

Zaterdag 24 juni 2023: Italiaanse avond

Sinds enkele jaren hebben we er een gewoonte van gemaakt om doorheen het seizoen een gezellige avond door te brengen, met lekker eten en drinken, eens weg van de fiets, maar samen met de familie en fietsvrienden.
Na vele jaren met barbecues, zelf georganiseerd, of verzorgd door verschillende cateraars, kiezen we dit jaar eens voor iets anders. Geen barbecue, maar een Italiaanse avond!

Na een ontvangst met Italiaanse hapjes, koude pastasalade met tomaat en mozzarella, is er een warm pastabuffet met verschillende sauzen. Uiteraard kan een tiramisu als dessert niet ontbreken.

Iedereen is welkom vanaf 18u30 in ons clublokaal, de cafetaria van De Klavers. Deelnemen kost 20 euro per persoon (dranken niet inbegrepen). Inschrijven kan tot 17 juni. Print de inschrijvingsstrook, of stuur een mailtje om je deelname te bevestigen.

Tussenstand Clubkampioenschap 2023

De tussenstand in het clubkampioenschap is weer volledig up-to-date.
Bekijk hier de stand bij de mannen en de vrouwen.

Eerste dame met 1000 ritten?

Alice Deboom staat in de nieuwste tussenstand van het clubkampioenschap nu op 999 deelnames aan Trappersritten sinds zij in 2003, bij de opstart van de b-groep, bij de Belseelse Trappers begon te fietsen.
Bij de deelname aan haar volgende rit is zij zo de eerste dame in de clubgeschiedenis die de kaap van 1000 Trappersritten haalt. Alvast gefeliciteerd met deze prestatie!
Zij wordt zo het 20ste erelid van de club en zal hiervoor op de kampioenenviering op het eind van het seizoen een trofee ontvangen.

Lidmaatschap 2023

Nieuwe leden kunnen nog altijd aansluiten gedurende het jaar. Je kan eerst een drietal keer vrij meerijden om te zien of onze groep je bevalt. Als dat zo is, betaal je 40 euro lidgeld (incl. verzekering) en vul het Toetredingsformulier 2023 in en geef het af aan een bestuurslid of scan en mail het naar het bestuur. Lees zeker ook het reglement en onze privacyregels.

Praktische afspraken

Bij de start van een nieuw seizoen herhalen we graag nog eens enkele praktische afspraken zodat we vlot en veilig op weg kunnen. ...
* Vanzelfsprekend worden alle clubritten in de nieuwe groen-zwarte clubkledij gereden. De oude clubkledij kan je nog dragen buiten clubverband, maar niet meer tijdens de clubritten. Wie niet in orde is met de kledij zal geen punten verdienen voor het clubkampioenschap.
* Kom tijdig naar het clublokaal om de startlijst te ondertekenen. De inschrijvingen worden afgesloten 5 minuten voor het startuur, zodat de volgwagenchauffeurs tijdig bij de volgwagen zijn en direct kunnen aansluiten bij de groep na de start.
Bij het ondertekenen vragen we vanaf volgende week opnieuw 50 cent inschrijvingsgeld voor de onkosten van volgwagens en chauffeurs. De voorbij 2 jaren hebben we deze bijdrage kwijtgescholden ter compensatie van het beperkte programma, maar nu alles hopelijk weer normaal zal kunnen doorgaan, zien wij ons verplicht weer een kleine bijdrage te voor de onkosten aan te rekenen. Een halve euro is niet veel, maar bij gemiddeld 3000 ritten per seizoen betekent dit 1500 euro voor de clubkas, toch een niet te verwaarlozen som. Wij rekenen op jullie begrip.
* Een jaarlijks terugkerende opmerking is de richtsnelheid. Bij deze nog maar eens een oproep om de snelheid na te leven. Sneller is zeker niet altijd en voor iedereen beter. Integendeel. De richtsnelheid voor de a-groep is MAXIMAAL 30 km/u, voor de b-groep streven we naar maximum 27 km/u. Dit is de rijsnelheid, niet de gemiddelde snelheid, want om een dergelijk gemiddelde te halen zou je zeker 4-5 km/u sneller moeten rijden, rekening houdende met vertragen in de bochten, voorrang, enz.
Wie toch wat meer inspanning wil, is van harte welkom om af en toe een stukje kopwerk te verrichten. Studies hebben al genoeg bewezen dat de bescherming van een peloton 30 tot 40 % voordeel oplevert. Dus als je niet moe genoeg bent wanneer we weer in Belsele zijn, dan neem je volgende keer maar eens een stukje kopwerk op jou. Zeker voor de b-ritten op zaterdag zijn we op zoek naar mensen die deze taak af en toe op zich willen nemen. Nogmaals: het is niet de bedoeling zo de snelheid op te drijven! Hou je aan de richtsnelheid. De andere leden zullen je inspanning zeker waarderen.
En wie toch sneller wil rijden dan de aangeraden 30 km/u heeft daarvoor nog altijd de stukken vrije snelheid. In elke oefenrit zit bijna 20 km waar je kan rijden zo snel je wil. Hou ook hier steeds rekening met de verkeersregels en andere weggebruikers en hou het veilig. Er is niets te verdienen in een stuk vrije snelheid, maar bij een ongeval is veel meer te verliezen! Wacht op de afgesproken eindpunten tot de groep er is, maak plaats en sluit voorzichtig weer aan.
* De volgwagens hebben enkele reservewielen bij om onderweg mensen met platte band (of spaakbreuk) snel weer op weg te helpen. Is dit het geval, dan wacht de hele groep tot het wiel verwisseld is, waarna we weer samen verder kunnen fietsen. Opgelet: de reservewielen zijn klassieke wielen voor velgremmen. Er is nog steeds geen consensus op het vlak van schrijfremmen, zodat de club deze voorlopig nog niet zal aankopen. Er zijn verschillende diameters van remschijven die onderling niet compatibel zijn. Daarnaast zijn er ook verschillende keuzes op het vlak van assen (klassieke snelsluiting, steekassen, met ook daar nog verschillende maten). De club kan helaas niet op maat van iedereen geschikte reservewielen aankopen. Wanneer iemand met schijfremmen pech heeft, zal de groep NIET wachten. De pechvogel heeft de keuze om ter plaatse zelf de band te vervangen, dan de fiets in de volgwagen te steken, waarna de volgwagen de groep inhaalt en de pechvogel weer kan aansluiten. De andere keuze is direct in de volgwagen kruipen en bij de aankomst in Belsele (of de middagstop tijdens lange ritten) de herstelling uit te voeren.

Programma 2023 online

Op de startvergadering werd de rittenkalender voor 2023 voorgesteld. Deze is nu ook op de website te bekijken of af te printen.
Stelselmatig wordt de website aangevuld met de info over het komende seizoen, de nieuwe ritten en het Trappersweekend naar Mol.

Trappersweekend in Mol 2023

De inschrijvingen voor het Trappersweekend in Mol 2023 zijn afgesloten. De deelnemers ontvangen tijdig de nodige afspraken.

We zullen overnachten in Mol, in Hotel Corbie. Op zaterdag 26 augustus maken we de verplaatsing van Belsele naar Mol met de fiets. De dag nadien rijden we terug naar Belsele.

Zaterdagmiddag is er een middagmaal in de cafetaria van het cultureel centrum in Heist-op-den-Berg. 's Avonds genieten we, samen met de niet-fietsende partners die op eigen initiatief naar Mol komen, van een buffetmaaltijd. Na het ontbijt in het hotel op zondagmorgen fietsen we weer naar Belsele. In Wommelgem is de middagpauze.

Er zijn voldoende deelnemers om in 2 groepen te fietsen. Zowel voor de heen- als voor de terugrit is er een 'korte' als een langere versie. De middagpauze is voor beide groepen op dezelfde plaats. Opgelet: Voor de lange rit is op zaterdag wellicht géén volgwagen aanwezig. Voorzie het nodige voor onderweg (pech & eten/drinken). Op zondag zijn er wel 2 volgwagens, maar in Antwerpen zullen zij de fietsers verlaten om de overkant van de Schelde te bereiken. De fietsers gaan via de voetgangerstunnel, de auto's moeten omrijden via de Kennedytunnel. Afhankelijk van het verkeer kunnen zij mogelijk de fietsers weer vervoegen na de Krijgsbaan in Burcht, maar mogelijk lukt dit niet door het verkeer, en zien we ze pas later terug, misschien zelfs maar in Belsele.

Benieuwd naar de ritten? Ontdek ze nu al op Plotaroute.com!

Woensdagavondritten

Vanaf de paasvakantie tot half september zijn er opnieuw vrije clubritten op woensdagavond. We verzamelen om 18:25 aan het station van Belsele voor een tocht van ongeveer 60 km. Er wordt gereden aan het tempo van de b-groep. Voor wie sneller wil rijden, zit er een stuk vrije snelheid in. De groep snijdt een stukje af, zodat het eindpunt bijna gelijktijdig wordt bereikt en niemand moet wachten om weer samen naar Belsele terug te rijden.

De woensdagavondritten tellen niet mee voor clubkampioenschap of materiaalpremie. Er is ook geen volgwagen, dus voorzie zelf het nodige om bij pech verder te kunnen.

Foto's Seizoensstart

Ondanks de snijdende, koude wind, maar onder een stralende lentezon verzamelde een enthousiaste groep Trappers op zondag 26 februari voor de start van het seizoen 2023.
Op het menu stonden de traditionele eucharistieviering, fietszegening, korte rondrit en broodjesmaaltijd in het clublokaal.

Bekijk de foto's (fotografen: Wim en Gunther) en een kort Youtube-filmpje.

Buienradar

Kijk hier of de volgende rit droog blijft:

Mailinglijst Belseelse Trappers

Regelmatig verstuurt het bestuur belangrijke berichten via een mailinglijst in Google Groups naar alle leden van de Belseelse Trappers. Als je denkt of merkt dat jij deze berichten niet ontvangt, dan is jouw mailadres wellicht niet opgenomen in die lijst, of zit je er nog in met een oud adres. Stuur dan een mailtje naar bestuur@trappers.be zodat we dit kunnen rechtzetten en je voortaan weer automatisch op de hoogte blijft wanneer we een mail versturen.

Ook als je niet in de lijst bent opgenomen, of een mail van het bestuur verwijderd hebt, dan kan je die nog steeds online lezen op Google Groups.

Sponsors