Winterprogramma
elke zondag9:30Winterrit *55-60 km
 

* Enkel bij goed weer. Doel, afstand en snelheid van de rit worden ter plaatse onderling afgesproken. Geen volgwagen aanwezig: voorzie herstellingsmateriaal!

Danny Durinck is Clubkampioen 2023

Een week na de dames waren de heren aan zet om in de regelmatigheidstijdrit uit te maken wie de nieuwe clubkampioen zou worden.
De weersomstandigheden waren zoals de week voordien optimaal, met nauwelijks wind.
De mannen kregen net hetzelfde parcours voor de wielen, maar dienden 4 rondjes af te leggen in plaats van 3 voor de vrouwen. Dat bracht de afstand op 31,460 km. De keuzesnelheden waren 25,75 km/u, 27,5 km/u en 28,25 km/u.
De meeste deelnemers reden iets te snel, maar met 14 deelnemers binnen de 2 minuten, en 9 binnen de minuut was de ontknoping bijzonder spannend.
De allerbeste was Danny Durinck. Hij benaderde de richttijd op 1 second en werd zo voor de tweede keer kampioen. Willy Temmerman eindigde nog maar eens op de tweede plaats. Hij naderde de richttijd op 24 seconden. Ook Rein De Beelde eindigde met dat verschil. De puntenstand zorgt in dat geval voor de beslissing, zodat Rein met brons tevreden moest zijn.


Klik voor volledige grootte

Clubkampioene 2023: Marie-Louise D'Hanis

Bij prachtig herfstweer reden 9 dames de regelmatigheidstijdrit om te bepalen wie clubkampioene 2023 zou worden.
Ze konden kiezen tussen 24,25 km/u, 26,75 km/u of 29,5 km/u als richtsnelheden.
Marie-Louise D'Hanis was eerste in de puntenstand, en ook in de tijdrit bleek ze deze keer het beste haar snelheid in te kunnen schatten. Ze was amper 9 seconden te snel.
Nicole Kindt werd tweede met een verschil van 33 seconden, en uittredend kampioene Christine Van Osselaer werd deze keer Tweede Laureaat op 41 seconden.
Alle dames kwamen sneller binnen hun richttijd, behalve Alice Deboom, die in de eerste ronde een pijl gemist had door de zon in haar ogen.


Klik voor volledige grootte

Persartikels Clubkampioenschap 2023

Op de websites van Het Nieuwsblad en Gazet Van Antwerpen verscheen daags na de tijdrit bij de mannen al een artikeltje en foto over de kampioenschappen.
Het artikel bij Het Nieuwsblad is enkel leesbaar voor abonnees, bijhorende foto kan iedereen zien, maar hier is een schermafdruk.

Hetzelfde online artikel is ook bij Gazet Van Antwerpen te zien (schermafdruk).

Eindstand puntenklassement 2023

Het laatste weekend schudde onverwacht het puntenklassement bij de dames nog door elkaar. Marijke Temmerman zakt nog weg van de eerste plaats, Alice Deboom en Marie-Louise D'Hanis springen nog over haar naar de top van de puntenstand. De Top 11 van de dames reed minstens 20 ritten en maakt volgende week zondag, 1 oktober, onder elkaar uit wie uiteindelijk clubkampioene 2023 wordt in de regelmatigheidstijdrit.
Op 8 oktober doen de mannen hetzelfde in hun kampioenschapsrit. Daar zijn 20 deelnemers gekwalificeerd voor deelname.
De kampioenen en laureaten worden op 21 oktober verwacht op het Trappersfeest om hun prijs in ontvangst te nemen.
Bekijk hier de eindstand bij de mannen en de dames.

Volgwagenchauffeur gezocht

Etienne De Vijlder heeft beslist zijn taak als (reserve)volgwagenchauffeur niet langer uit te oefenen. Wij danken Etienne voor de vele jaren dat hij ons begeleidde.
Omdat onze 'vaste' volgwagenchauffeur Herman Raes toch niet zo trouw aanwezig kan zijn als beloofd, zoeken wij daarom naar iemand die hem tijdens zijn afwezigheden kan vervangen.
Zie jij het zitten om dit (af en toe) op jou te nemen, of ken je iemand van buiten de Trappers die dit wel zou willen doen, laat dit dan zo snel mogelijk weten aan het bestuur.
De taak van de volgwagenchauffeur bestaat erin om in afspraak met sponsor Dany Annaert de volgwagen op te halen in de Nauwstraat, het materiaal te laden uit de garagebox in Belseledorp (ongeveer een halfuur voor de start van de rit, om tijdig aan De Klavers te zijn voor de start van de ritten.
De volgwagenchauffeur krijgt een kleine financiлle vergoeding voor zijn (of haar) inzet.

Mailinglijst Belseelse Trappers

Regelmatig verstuurt het bestuur belangrijke berichten via een mailinglijst in Google Groups naar alle leden van de Belseelse Trappers. Als je denkt of merkt dat jij deze berichten niet ontvangt, dan is jouw mailadres wellicht niet opgenomen in die lijst, of zit je er nog in met een oud adres. Stuur dan een mailtje naar bestuur@trappers.be zodat we dit kunnen rechtzetten en je voortaan weer automatisch op de hoogte blijft wanneer we een mail versturen.

Ook als je niet in de lijst bent opgenomen, of een mail van het bestuur verwijderd hebt, dan kan je die nog steeds online lezen op Google Groups.

Winteractiviteit: spinning (update)

In samenwerking met 't Atelier in Sint-Niklaas deden we na het seizoen een voorstel om de winter te overbruggen met spinningsessies exclusief voor de Belseelse Trappers. Er kwam helaas te weinig respons, zodat deze exclusieve sessies niet zullen doorgaan.
Heb je toch nog interesse om tijdens de winter te gaan spinnen in 't Atelier, al dan niet met enkele andere Trappers, neem zo snel mogelijk contact op met bestuurslid Mario Rottier.

Bestelling kledij

Eind oktober is een nieuwe bestelling geplaatst bij onze fabrikant Cycler. De levering wordt begin december verwacht. We verwittigen iedereen die wat besteld heeft wanneer de kledingstukken geleverd zijn.

Foto's Trappersweekend

Ondanks de sombere weersvoorspellingen werden de zaterdagritten toch in aangenaam fietsweer afgewerkt. Pas 's avonds vielen er enkele felle buien uit de lucht. Zondag hielden we het niet droog, al lijkt het vooral de korte rit te zijn die met het slechtste weer te maken kreeg. Zij moesten zelfs even schuilen onder een brug voor het slechte weer. De zuidelijkere lus van de grote rit bespaarde de deelnemers in die groep van de meeste regen.

Zowel zaterdagmiddag in Itegem, als zondag in Wommelgem werden we goed ontvangen en werden de broodjes tijdens de middagstops zeer gesmaakt.

De lange versie van de heenrit passeerde in Averbode aan de abdij in de zogenaamde 'lekdreef' en konden niet weerstaan aan de ijskraampjes.

In het hotel ontmoetten beide groepen elkaar weer, net als de partners die met de auto of de trein waren afgezakt naar Mol. Het avondmaal was eenvoudig, maar lekker en er was meer dan genoeg. Ook bij het ontbijt op zondagmorgen ontbrak het aan niets.

Bekijk hier het foto-album van het Trappersweekend in Mol. Wie zelf ook nog foto's wil delen, mag dit laten weten aan de voorzitter.

Buienradar

Kijk hier of de volgende rit droog blijft:

Eerste dame met 1000 ritten

Alice Deboom reed onlangs haar 1000ste Trappersrit sinds zij in 2003, bij de opstart van de b-groep, bij de Belseelse Trappers begon te fietsen.
Zij is de eerste dame in de clubgeschiedenis die de kaap van 1000 Trappersritten haalt. Alvast gefeliciteerd met deze prestatie!
Zij wordt zo het 20ste erelid van de club en zal hiervoor op de kampioenenviering op het eind van het seizoen een trofee ontvangen.

Foto's Seizoensstart

Ondanks de snijdende, koude wind, maar onder een stralende lentezon verzamelde een enthousiaste groep Trappers op zondag 26 februari voor de start van het seizoen 2023.
Op het menu stonden de traditionele eucharistieviering, fietszegening, korte rondrit en broodjesmaaltijd in het clublokaal.

Bekijk de foto's (fotografen: Wim en Gunther) en een kort Youtube-filmpje.

Sponsors