Wie zijn wij?

Bij de Belseelse Trappers zijn wielerliefhebbers vanaf 12 jaar welkom. Zowel mannen als vrouwen die op een gezonde, sportieve manier hun conditie op peil willen houden. In clubverband fietsen is aangenamer dan er alleen op uit te trekken omdat je steeds met vrienden op de weg bent. Ons doel is ten allen tijde: plezier maken. Competitiesport laten wij aan anderen over.

Wat doen wij?

Bij de Belseelse Trappers vindt iedereen zijn smaak. Van maart tot begin oktober organiseert de club wekelijks minstens twee ritten. Op zondagmorgen staan meestal twee oefenritten op het programma. Dit zijn telkens tochtjes over rustige, vlakke wegen in de omgeving van het Waasland. De 'b-groep' houdt (zeker in het begin van het fietsseizoen) de afstand en snelheid beperkt (40 tot 60 km) waarbij de snelheid wordt geregeld zodat iedereen vlot mee kan fietsen (25 tot 29 km/u). De andere groep rijdt iets verder (+/- 70 km) en iets sneller (29-31 km/u).
Op zaterdag komt er dikwijls een iets langere tocht aan bod. Deze tochten variëren van vlakke ritten, bijvoorbeeld naar zee of in de Kempen, tot het zwaardere werk met de beklimmingen van de heuvels in de (Vlaamse) Ardennen, waar wij ons uitleven op de wegen waar de beroepsrenners sportgeschiedenis schrijven.

Een jaarlijks hoogtepunt op het programma is zeker de tweedaagse, waarbij elk jaar een andere stad wordt bezocht in twee ritten.

Tot slot vermelden we graag ook de meerdaagse buitenlandse trips die de club reeds ondernam. Lourdes, Colmar, Schongau, het Gardameer, ... Het zijn slechts enkele voorbeelden van onvergetelijke Trappersreizen.

Clubkampioenschap

Hoewel het hoofddoel van de club is om aan de leden een sportieve, vriendschappelijke en niet-competitieve ontspanning te bieden, wordt er binnen de club toch een soort competitie gehouden. Hierbij gaat het niet om de snelheid, maar om de deelname aan de clubactiviteiten. Door deel te nemen aan de ritten die het bestuur op het programma plaatst, nemen de leden van De Belseelse Trappers automatisch deel aan het clubkampioenschap. De meest verdienstelijke leden worden op het eind van het seizoen in de prijzen gezet op het jaarlijkse Trappersfeest waarmee het wielerseizoen wordt afgesloten.

Winteractiviteiten

Tussen half oktober en eind februari zijn er geen ritten voor het clubkampioenschap. Maar omdat de Trappers een (h)echte groep vrienden is, betekent de winterstop geen periode waarin we elkaar niet meer zien. Integendeel, ook in de winter voorziet de club een heleboel activiteiten. De laatste jaren blijven we zelfs in de winter doorfietsen als het weer dat toelaat (buiten het clubkampioenschap).
We gingen in het verleden ook al rijden op de piste in Gent, of speelden zelfs jarenlang onderling wekelijks een partijtje zaalvoetbal, organiseerden een winter- of avondwandeling, kwis- of filmavond, EHBO-cursus, enz.

Nieuwe leden

Interesse gekregen om aan te sluiten bij de Belseelse Trappers? Kom eerst eens 'op proef' meerijden om te zien of het je bevalt, en beslis daarna om echt lid te worden.

Onze ritten starten normaal aan het terras van ons clublokaal cafetaria 'De Klavers' in Belsele. Kom gewoon naar daar bij de start van een van onze ritten, en meld je aan de inschrijvingstafel bij een bestuurslid.

Sponsors